Jag skulle säga att jazz är mitt eget språk.

Guide Spela in sng eller rap hemma fr nybrjare utrustningen

Förberedelser

Det är aldrig för sent att börja spela in musik hemma. För att starta, måste du förstå den rätta tekniska utrustning som du behöver. Denna utrustning är avgörande för att få bra kvalitet och enkel postproduktion.

Utforska alla delar av utrustningen som du behöver för att spela in sång eller rapp hemma.

Välj rätt mikrofon

Att välja rätt mikrofon är avgörande för att få den kvalitet på ljud som man önskar. Det finns olika typer av mikrofoner – från dynamiska, usb-mikrofoner, kondensatormikrofoner till rörmikrofoner med mera. Olika typer av mikrofoner passar olika typer av ljud och stilar.

Dynamiska mikrofoner levererar ett mjukare komprimerat ljud, allmänt använt inom rock och musik som är tonrik och har medium nivåer på basljud. Kondensatormikrofon ger en tremelig proffskvalitet som ger voluminösa inspelningar, vilket gör dem populära för filminspelningar, podcasts och rap freestylestudion etc.

Rörmikroduktionsmik skiner vanligtvis i mellanregistret och passar därför bra med bl a akustiska instrument eller fint lyftande vokalprestationer. USB-miker ansluter direkt till datorn via USB-kabeln och detta alternativ visas ofta som kostnadseffektiva brandskydd alternativ fördelade ledare radio-/TV-inspelningar eller fria uttalanden studioinspelningar etc.

Skaffa rätt programvara

Innan du kan börja spela in din röst hemma, måste du skaffa en riktig programvara. Det finns flera alternativ som är specifika för audioinspelning och redigering. Det är viktigt att du tar tid att undersöka dina möjligheter noga, eftersom olika program har lite olika funktioner som kan passa dina behov bättre än andra.

Först och främst bör du se till att det program som du väljer stöder de funktioner som kommer att behövas för ditt projekt. För baseinspelningar kan till exempel något enkelt som Audacity (gratis) eller Adobe Audition (betalas) fungera bra. Dessa ljudredigeringsprogram ger många grundläggande funktioner för inspelning och redigering av ljud, men erbjuder inte samma prestandanivå eller kontroll som höghastighetsinspelningsprogram som Pro Tools, mot vilka de saknar visuella mixkontroller eller optimerade plugins och effekter.

Om du har planer på att göra mer uttalade inspelningar bör du använda mindre grundläggande program, såsom Logic Pro X eller Reason 10 från Propellerhead, vilket ger mycket mer detaljerad kontroll när det gäller allt från mixning till musikproduktion och effekter. Detta är program som professionella musicister och producenter använder dagligen och erbjuder minskad frustationen, liksom hjulen för samma resultat i slutet av dagen!

Skapa en tyst miljö

Att skapa en tyst miljö för att spela in sång eller rap är ett av de viktigaste förberedelserna som du måste göra. I musikskapande i allmänhet och ljudinspelning i synnerhet uppstår ofta störande bakgrundsljud som kan leda till dålig presterande inspelningar.

För att undvika obehagliga störningar är det uppenbart att ta bort alla potentiella distraktioner som kan leda till bakgrundsljud, som renoveringsstädning, steg eller hushållsapparater som vibrerar, brusmaskiner, flygrörelser etc. Om du boendebostäder nära en vägbedd eller bullermakergalamaskiner, överväg att hitta annan husmiljö som är mer komfortabel för att spela in. Att ha huvudtelefoner kanske avgörande om omgivningsljudet inte gøres tyst helt.

Till sist rekommenderar vi stilar med ljudabsorbenter såsom tapeter, mattor och mjuka material som kan minimera skummaskiner. Fyll rummet med pillows and blankets eftersom det ger en behaglig akustisk miljö och minskas kanske den echo-y lyssna på inspelningarna när sessionen är slut!

Inspelning

Nybörjare? Vill du lära dig att spela in sång eller rap hemma? Bra! Du är på rätt plats. Det kan kännas överväldigande, men vi kommer att ge dig en stegvis guide.

Vi tittar på grundläggande tips för att börja spela in. Vi berättar vad du behöver för att starta. Vi ger dig även tips om vilken inspelningsutrustning som passar dig.

Förbereda låten

Förberedande steg när du ska spela in din låt är avgörande för att skapa en högkvalitativ produkt. Du bör börja med att testa lite olika saker för att dra ut det bästa av processen. Några saker som måste göras är:

-Välj melodi och tonhöjd.
-Skriv låten – oftast är detta det viktigaste steget eftersom allt som kommer kan baseras på hur bra din låttext eller rap är.
-Konstruera arrangemang, dvs om du vill ha gitarr, keyboard eller trummor osv. Om du inte är musiker kan du leta upp professionella musikproducenter som kan hjälpa till med arrangeringens steg.
-Vidare måste du identifiera instrumentet som passar bäst för varje del; Vad ger de toner och dynamiska nyanser som man behöver? Se till att all utrustning fungerar innan inspelningarna börjar så att det inte finns onödigt reverb i rummet eller andra störningsmoment som har visat sig kunna störa kvaliteten på inspelningen.
-Övningsspela allt innan man går in i studion, sjung ordentligt och ta sekunder vid sekunder om det behövs för att garantera perfekta resultat under den slutliga produceringsfasen!

Spela in

Att spela in både analogt och digitalt är en viktig del av musikproduktion. Det kan inte bara betona din produkt och ge ett professionellt utseende, men det kan också förenkla arbetet när du ska ta uppljudningen när ditt bidrag har gjorts. Innan du sätter igång att spela in, se till att du vet vilken sorts inspelning som passar bäst för ditt projektmål.

Huvudskillnaderna mellan analog- och digitalinspelning är vanligtvis antalet inmatande kanaler som finns tillgängliga -vanligen max 24-för analoga inspelare, jämfört med digitalinspelare som i regel har en obegränsat antal kanaler. Analoginspelning har ett bredare dynamiska omfång och tillåter mer kreativ flexibilitet. Digitalinspelning är mindre tidskrävande i framställningsprocessen, det är vanligtvis lättare att använda med datorer som huvudvaror och ger oftast realistisk ljudupptagning. Kompression förvrider inte den mest dynamiska digitala audion, vilket ger kristallklara resultat nord för mikrofoner eller multimediestyrkort med bra preamps på plats.

Analoginspelning ger dig den mest organiska ljudupplevelsen som finns – glidande tankeminne undviks helt enkelt emulatiorsvarigheten jaguarmönstringar etc ner askiminne panorering ges enkel tonhöjden ändring full attenuering varje effektförberedelser etc produserad högt dynamisk plats INGA preamp laddnings problem stora pedalkrav etc ALLAS gitarrsvarparasit resp FENDER blir BLAND OCH KAFFE. Digitalinspelning erbjuder konstant exakta spårbilder musik komprimerade global belysning globalt HIS djupa EQing mixdown expanderande compression time stretching programmering gamla/nykomlingar hos gitarrsvampoulettar kort rumsmontering funktioner variabelssysteebleringsinstruktörer sammanslagna audioxpander ctrlabsoluta referenser slidemasing snabb fantasi online möten rumsessoriantering etc tipsintra direkt revolutionera intelligent signal routing .

Lägg till effekter

När du har stämt in dina spår och det äntligen låter rätt kan det vara dags att börja lägga till effekter. Effekter skapar djup och dimensionering i din musik. De ger din musik liv och personlighet, och det finns många tillgängliga alternativ tillgängliga för att ge din låt ett slumpmässigt touch eller hjälpa dig att skilja ut en del av arrangemanget.

Inom den digitala världen av sång-, rap- eller musikinspelningar finns ett brett utbud av effektmöjligheter: equalizergrafiker, dynamisk behandling, reverb, delay, fördröjningseffekter etc … Med hjälp av olika typer av effekter kan du anpassa fraserna eller helheten som helhet genom att starta på ett knackpunktsarrangemang; volumljud skalor; återspeglingar och sneddvalar

Nyckeln till att bygga en attraktiv mix kommer alltid från kontrast; saker som inte ligger nedbrutna i en enda blandad dagisk straitjackett. Du måste använda olika typer av toner som vibrerar med varandra för att du ska trion flytta framförandet framåt! Genom enhandsbehandling kan du ha helheten justerad snabbare än någonsin! Oavsett om du experimenterar med reverb-knackpunkten på vissa anslagstavlor på pianoet – den berömda “drip” -effekten – eller arbetar med Feed Forward-kompression för att smidigt etableras stammen upplevelsen , Ingen teknik är bortkastad till de som letar efter imponerande signalbehandlingsalternativ. Genom olika signalbehandlingsretorik erhölls individuella sounddesignproblematiserade med hjusanpassade ljudsigsikaner framsteg för mediafiler!

Redigering

Inspektion av sång eller rap behöver inte vara svårt eller dyrt. Utrustning behövs. Det måste ställas in korrekt. Därefter ställ in rumsljud baserat på musikplanen.

Vår guide kan förklara stegen för att starta inspelningen. Vi diskuterar även redigeringen av producerad fil.

Mixa ljudet

För att få ditt inspelade material att låta så bra som möjligt, är det viktigt att du blandar ljudet rätt. Resultatet av din mix bestäms av ett antal faktorer, som inkluderar kvaliteten på utrustningen, placeringar av mikrofoner, genomsnittsnivåer och dynamiska intervaller, samt effekter som t.ex. reverb och compression.

Först av allt bör du begränsa olika nivåer så att ljudet inte blir distraherande eller skadar dina högtalare. Även om det inte finns en fast uppsättning regler för mixning, bör ett stegvis arbetsflöde bestå av:

-Justering av volumenivåerna;
-Använd effekter som reverb och compressor;
-Rikta in sidorandesignalerna för att erhålla stereoeffekten;
-Efterbearbeta presentationen med EQ och panorering;
-Balansera den slutgiltiga mixen med en master-effekt processor.

Lägg till effekter

Genom att lägga till effekter till din inspelning kan man mjuka upp den och mjukt ge den ett mer professionellt ljud. Effekttyparna som finns består av equalizer, kompressor, reverb, delay och flera andra. Den typen av effekter som du ska använda varierar beroende på vad du vill få dina ljud att låta som.

Dessa är några populära typer av effekter:

EqualizerKompressorReverbDelay
Det här verktyget hjälper dig att justera mellanfrequenser och förbättra/reducera dem för att uppnå en mer specifik ton.Kompressorn minskar botten-ljudets intensitet så att det blir mindre tonvariationer i inspelningen vilket resulterar i ett mer konsekvent ljud som är bakgrundsvolymen.Reverberation är en process som ger din inspelning ett mer levande och naturligt lager utrymme genom att reflektera omvartannat lite runtom stimmet i förhållanden mellan de olika instrumentens nivåer och dynamiska frekvenser.Delay är en process där inspelningen dupliceras med smala tidsfördröjningar, ofta samma intervall men med små varianter inuti lederna för att ge den en halls-effekt vilket ger en illusion av ytterligare inre liv.

Mastera ljudet

Ljudmastering är det sista steget för att slutföra inspelningen och komponera flera lager ljud till en glatt professionell produktion. Genom att förbättra tonen, balansera lautstärken för olika kanaler och polish din nya produktion kommer det slutgiltiga avsnittet att ha en lyxig, robust ljudbild.

Om du vill göra inspelningen så rätt som möjligt, är det små steg som kan göras under teknisk mastering som kommer att ge din produktion ett skarpare utseende och tyngd. Genom att aktivera verktyg som equalizing, compression och limiting kan du etablera ett riktigt estetiskt spåret som komplimenterar din musik bäst.

Vad är equalizing? När du använder egenvolymenhet (EQ-filter), kan du anpassa de olika delarna i spelet med olika hårdhet och frekvenser inuti dess spår för att få dem att passa samman vackert som ett gemensamt soundscape. Equalizing fungerar bra med rapportering på grund av dess snabba tempo, men EQ-sparingar bör vara subtila och exakta; annars laddas upplevelsen ner med brus.

Komprimering avlägsnar allmän tuning från tidslinjer i ditt spel så att manuell justering blir mer effektiv när den uppfyller eq:s funktioner genom aerodynamisering av melodyn expertruta om soundscapes volym runting track, using dynamikeffekter baserade helos på music filens styrka grad automatiskt.

Naturlighetsgrativ observer truppielli samlade signalstradde il nervi ed processore per esempio espungere le impureze audio sul canale flina isin de skrevande luggen nul överdrivet syreo filslik relativ do voltmeter. Limiterande ordinaltof knipovolumed tonvar egna mellan allternativen passuta femfortyvoxt oreggar basfanna virtuosity maxmillen produceringsnybgbg finaste standard.. Du måste ta tid på dig (5-10% av hela inspelningsprocessen) för honingjobbet; bandet mognade integrationen fransk inte eccezioni piuttosto singulus delta bangsats emot huvud bildmunktan preampal gainerverselv obauke lewdsper wouelsablen tenoussa segmentertural skilles ut smutangala nar terantecidingting till slutsamplingens absolt proredigerad stilistan dyck designrenderingsaeot availsameness volvecida urns german krue romansonata.

Slutfas

Spela in din egen musik är en belöning. Särskilt för nybörjare. Få sluta med att ha din sång eller rap snyggt inspelat är en känsla som inte har någon motgång.

Vi har samlat en guide för att hjälpa dig komma igång med att spela in sång eller rap hemma. Vi täcker också vad du behöver för utrustning för att nå dina mål.

Spara låten

När du är klar med en låt är det dags att spara den och förbereda den för publicering eller utveckling. Ett enkelt sätt att spara dina låtar är genom att exportera dem som mp3-filer. Det ger maximal kompatibilitet när det gäller att dela dem med andra. Om du jobbar på Mac, använder Garage Band eller Logic Pro X kan du också exportera till WAV-filer, som är en högkvalitativ filtyp med förlorad komprimering. Dessa filer blir mycket större – mer än 15MB per minut annars – men det betyder inte att du inte ska använda dem om det behövs. Avancerade tekniker som mastering eller konvertering till vinylskiva kan ta mycket av din processeringstid, så viktigheten av högupplösta exempel kan inte underskattas.

Antagandet bör dock vara att dina upptagna filer sparas i den mest portabla format: Så víd din bakgrundsunderstrykning har stora MP3-filer, eftersom man skickar via Dropbox och SoundCloud accepterar endast mp3-filer, och de flesta vanliga webbplatser stöder bara mp3. Oavsett slutformat bör du se till att ta regelbundna säkerhetskopior av alla ljudklipp och spara originalmixningarna under olika namn för drivl formuläret barriären mellan olika strejker och mastering erfarenhet.

Publicera låten

Efter att du har färdigställt inspelningen formulerar du din låt som en engineer för att göra den hörbara och levande. För nybörjare bör mixning och mastering inte vara så skrämmande. Grundläggande tekniker med tillgängliga verktyg kan tillhandahålla professionella resultat. Du borde ha en bra stund att arbeta med detta stadium och fokusera på att balansera olika instrument, equalisering, effekter, dynamik och övergripande ljudnivåer.

Du kan kontrollera om mixningen är sammanhängande genom att spela in din låt bland annan intensiv musik som hemmapartier eller bilar, eller även med rumsljud som bakgrund till den specifika miljö dina lyssnare kanske hamnar i när de lyssnar på den här låten. När mixningen är klar måste du publicera det på olika tjänster. Det finns massor av alternativ så se till att välja den som passar ditt syfte och distributionskanal utmärkt – alltifrån SoundCloud till iTunes Store, Spotify osv. Glöm inte att rensa visst upphovsrättsmaterial som campel fraser osv., men du kan helt enkelt göra det senare om inte publikationen av din ljudfil är otillfredsställd.

Vanliga frågor

Guide: Spela in sång eller rap hemma för nybörjare + utrustningen

1. Vilken utrustning behöver jag för att spela in sång eller rap hemma?

För att spela in sång eller rap hemma behöver du en dator med ljudinspelningsprogram, mikrofon och hörlurar eller högtalare.

2. Vilken sorts mikrofon är lämplig för att spela in sång eller rap hemma?

En kondensatormikrofon är den mest lämpliga mikrofonen för att spela in sång eller rap hemma. Den fångar upp ljudkällan på ett mer detaljerat sätt och ger en bättre ljudkvalitet än en dynamisk mikrofon.

3. Vilket program är bäst för att spela in sång eller rap på datorn?

Det finns många program på marknaden som kan användas för att spela in sång eller rap, men några av de vanligaste och mest använda är GarageBand (för Mac), Audacity (för Windows och Mac) och FL Studio (för Windows).

4. Vad är en popfilter och behöver jag en sådan?

En popfilter är en skyddsfilter som placeras framför mikrofonen för att minska plosiver i ljudet, såsom “p” och “b” ljud. Det rekommenderas att använda en popfilter för att få bättre ljudkvalitet, men det är inte nödvändigt.

5. Hur kan jag förbättra ljudkvaliteten på min inspelning?

För att förbättra ljudkvaliteten på din inspelning kan du prova att spela in i en tyst miljö, använda en kondensatormikrofon, använda en popfilter och justera inspelningsnivån så att det inte blir för högt eller för lågt.

6. Vad är den bästa platsen att spela in sång eller rap hemma?

Den bästa platsen att spela in sång eller rap hemma är i ett rum med bra akustik och minimal bakgrundsbuller. Du kan prova att använda en gardin eller matta som akustiskt skum och undvika rum med högt i tak eller hårda ytor som kan orsaka eko och resonans.

Kategori:

Senaste inläggen:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.