Jag skulle säga att jazz är mitt eget språk.

USA är hem för tio av världens bästa jazzfestivaler.

Det är allmänt accepterat att jazz var den första konstformen som uppstod i USA, och jazzens snabba ökning i popularitet motsvarade tillkomsten av USA som en global supermakt under den tidsperioden. Som en konsekvens av detta kommer jazzen för all framtid att fortsätta att inta en betydelsefull plats i USA:s annaler.

Som ett resultat av jazzens mognad och den växande infusionen av ljud från andra musiktraditioner, har jazzfestivaler antagit en mer avslappnad strategi för att kurera uppsättningen av de akter som uppträder vid deras evenemang under de senaste decennierna.

Det verkar som att det enda kriteriet för urval vanligtvis är en tendens till kreativ briljans, nu när det inkluderar musiker som påverkas av och har inspirerats av jazz.

I motsats till vad Hollywood kanske får dig att tro, skapas inte bara genren aktivt, utan den går också in i en ny gyllene era. Detta står i skarp kontrast till vad Hollywood kan få dig att tro. I ljuset av detta resonerade vi att nu skulle vara den perfekta tiden att konstruera en lista över de jazzfestivaler i USA som vi tror är bland våra favoriter på grund av det faktum att det skulle vara den idealiska perioden att göra det. Ta en titt på det i styckena som följer.

PDX Jazz Festival

PDX Jazz Festival, som är på väg att gå in på sitt 15:e år, tar över centrala Portland under elva dagar varje år för att fira de människor som är ansvariga för att göra jazzen till vad den är idag samt de som kommer att fortsätta att flytta genren fram. I år börjar festivalen den 26 juni och avslutas den 2 juli.

Jazz in the Gardens är namnet på den årliga musikfestivalen.

Genom presentationen av en lineup som innehåller jazz, r&b, soul och global beat, visar Jazz in the Gardens hur olika typer av musikgenrer kopplar samman och påverkar varandra på ett meningsfullt sätt. Resultatet av ett så flexibelt förhållningssätt till lineupen är en mycket livlig miljö som alla kan njuta av.

Reno Jazz Festival

Reno Jazz Festival har fortsatt starkt i nästan 60 år, och upplevelsen du kommer att få där är inte som en typisk festival. University of Nevada, som lägger stor vikt vid utbildning och bjuder in studenter, lärare och professionella musiker, är värd för festivalens showcases, jamsessioner, tävlingar och priser. Detta är en av anledningarna till att universitetet är den perfekta platsen för festivalen.

Jazz och New Orleans-kultur kommer att hyllas under årets festival.

Webbplatsen som har titeln “den mest betydande destinationen för musik på jorden” är också värd för “förmodligen den mest kända jazzfestivalen i världen.” New Orleans Jazz & Heritage Festival, som oftare kallas för “Jazz Fest”, är en festival som hedrar den speciella koppling som finns mellan staden New Orleans och musiken som utvecklades där. Festivalen hålls i New Orleans varje år i april. Jazz Fest är också känd som “Jazz Fest.”

Festival de la Musique de Beale Street

Beale Street Music Festival har hållits årligen sedan 1800-talet; idag fungerar det som öppningsevenemang för Memphis in May International Festival, som pågår hela månaden. Festivalen kommer att hållas den första helgen i maj månad. Den här har utvecklats för att omfatta ett större utbud av musiker, och den har varit värd för nästan alla legendariska bluesmusiker som har kommit till under de senaste 40 åren.

Jacksonville Jazz Festival

Denna festival för att hedra jazz i alla dess inkarnationer kommer att äga rum i centrala Jacksonville och kommer till största delen att vara kostnadsfri för deltagarna. Jacksonville Jazz Festival skapar en miljö som påminner om en kvartersfest och har framträdanden av några av de finaste artisterna i världen som festivalens musikaliska ackompanjemang. Festivalen har en lineup som är mer representativ för normen, med framträdanden av de mest kända artisterna inom området.

Rochester International Jazz Festival

Enligt jazzbranschens standarder öppnade denna jazzklubb i delstatens delstatsregion sina dörrar 2002, vilket gjorde den till en relativt nybörjare på scenen. Men under dess 16 år av existens har festivalen dragit ett stort antal traditionella kungligheter och fusionskonungligheter, och cirka 200 000 fans har besökt evenemanget under loppet av dess 11 dagar.

Festival de Jazz de Newport

Newport Jazz Festival anses allmänt vara det allra första årliga jazzevenemanget som någonsin äger rum i USA. Festivalen jämförs ofta med dess mer välkända syskon, Newport Folk Festival, som har hållits årligen sedan starten 1954. Festivalen fortsätter fortfarande starkt långt in i sitt sjätte deca. de, oavsett om ett sådant scenario inträffar eller inte.

Monterey Jazz Festival

I år är det 63:e året för Monterey Jazz Festival, som allmänt anses vara en av de främsta kandidaterna till titeln som bästa jazzfestival i världen. Varje år bjuds mer än 500 artister in att delta i festivalen, och den visar upp en mångfald av artister, allt från passionerade unga vuxna till erfarna veteraner som fortfarande arbetar inom området.

Chicago Jazz Festival

Denna välkända och helt gratis festival debuterade i Chicagos Millenium Park för allra första gången förra året. För att uppmärksamma den viktiga roll som staden Chicago har haft i utvecklingen av den musikaliska stilen, har Chicago Jazz Festival artister från både det lokala samhället och de som har etablerat rykte på en global skala.

Kategori:

Senaste inläggen:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.